Nya krogen Torget
öppnar på måndag

Nya krogar och kaféer står som spön i backen i Hudiksvall. Strandpiren öppnade 20 maj. På måndag öppnar Torget bar & bistro på Möljen. Däremellan har Strand café öppnat på Hamngatan 11. Och senare i år öppnar restaurang På hörnet ett kvarter bort på Storgatan 32.

– Vi öppnar på måndag klockan fem eller sex, säger Radjo Askander (bilden) till Hälsingekusten.se och tar oss med på en rundvandring i huset, som tills helt nyligen var butiken Härvan och Hudik Citys kontor.

Det har varit minst sagt hektiskt sedan Torget bar & bistro fick sitt tillfälliga bygglov den 13 juni 2017. Hela huset är ommålat, taket har fått ny profil och invändigt är det mesta nytt, inklusive restaurang med plats för cirka 50 gäster och restaurangkök. Utanför står ett stort trädäck, som ska kunna ta emot över 100 gäster; bara möbler och parasoller återstår.

– Alla har jobbat jättebra och i dubbla skift, berättar Radjo Askander, som själv jobbar in i det sista, på lördagseftermiddagen med att spola trädäcket.

Radjo Askander och Magnus Olsson öppnar restaurang Torget för att ge Hudiksvallsbor och besökande ytterligare en härlig krog i centrala Hudiksvall. Enda problem är att restaurangen har ett tillfälligt bygglov, som gäller året ut. Radjo Askander gör ingen hemlighet av att han hoppas få förlängt bygglov.

Torget bar & bistro innebär dessutom nyanställningar för Radjo Askander, som annars hade fått säga upp personalen under tiden som hans gamla restaurang i före detta Åhlénshuset renoveras. Företaget Monitor har köpt huset, som ska få en ny våning och bli till kontor för det framgångsrika programvaruföretaget.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har tidigare skrivit om restaurang Torget: Tillfällig krog på Möljen i Hudik (16 juni 2017) och Ny krog i Hudik med havskontakt (30 mars 2017).

Text och foto:
Jörgen Bengtson