Tre år till
med ny Möljenkrog

Krogen Torget bar & bistro på Möljen – som öppnade den 10 juli 2017 men bara hade tillstånd för en säsong – får tre år till att berika kroglivet på och kring Möljen. I tisdags beslutade Hudiksvalls byggnadsnämnd att bevilja krogen ett treårigt, tillfälligt byggnadslov.

Krögaren Radjo Askander (bilden) hade sökt om ett femårigt lov, men får nöja sig med tre år. Ett nej hade varit mycket tufft, eftersom han gjort stora investeringar, som behöver en avskrivningstid på tre år.

Grannar i form av Stadshotellets och Centrumhusets ägare ville inte ge någon förlängning alls. De vill inte ha fler krogar i området. Men här fick de bita i gräset, för dels fick Torget förlängt och dels öppnade krogen På hörnet i Centrumhuset veckan före.

Det finns ett litet moln över Torgets fortsatta utveckling. Centrumhusets ägare, Lars Eje Larsson, överklagade det gamla beslutet om ett tillfälligt bygglovet för restaurang i före detta Härvans lokaler. Ärendet ligger hos Förvaltningsrätten för avgörande.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har tidigare skrivit om nya restauranger med havskontakt i centrala Hudik, Torget och På hörnet: Snart öppnar kroger På hörnet (21 oktober 2017), Torget blev snabbt fullt (10 juli 2017), Nya krogen Torget öppnar på måndag (8 juli 2017), Tillfällig krog på Möljen i Hudik (16 juni 2017) och Ny krog i Hudik med havskontakt (30 mars 2017).

Text och foto:
Jörgen Bengtson