Mota mörkret
med sol och värme

När det är som mörkast på Hälsingekusten – innan dagarna åter blir längre och snön hjälper till att mota mörkret – bjuder STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind in till sol, värme och ljus!

– Vi har också verksamhet vid havet i södra Spanien, där det är svensk sommar på vintern, med massor av strålande sol, livgivande värme och flödande ljus, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Hälsingekusten.se.

Bakom Hälsingekusten.se står STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind.

Agneta hyr, tillsammans med sin man, ut två hus/lägenheter i en charmig och oförstörd liten spansk by, Portmán, utanför storstaden Cartagena.

– Husen har söderläge, obruten horisont mot havet, mycket hög standard och Alicante flygplats 75 minuter norrut. Det går bra att hyra året om, från förlängt veckoslut till en månad eller mer, säger Agneta Bengtson.

Till husen hör en fin gård med pool, palmer och pergola.

På en webbplats för både uthyrningen, byn och omgivningen – Hus att hyra vid Medelhavet – finns massor av tips på saker att se och göra samt bilder. Här går det också bra att direkt se vilka dagar som är lediga för uthyrning, dels i huset en trappa upp med stor uteplats (nummer 46), dels i huset två trappor upp med takterrass och två balkonger (nummer 51).

Förutom webbplatsen, som sedan starten 2013 har vuxit till cirka 200 sidor, har paret Bengtson också en Facebooksida, Portman.hyra, med cirka 500 följare.

– Nu funderar vi på att starta Instagram, för det är många härliga bilder och känslor vi vill dela med oss av, säger Agneta Bengtson.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 15 februari 2022