Golfspel
ända in i kaklet

Hösten på ha satt stopp för de mesta av golfspel på Hälsingskusten, men inte på Hudiksvalls golfbana!

Sista speldagen var 19 oktober – med några regn- och frostdagar som dessförinnan satte stopp för spelandet. I förrgår satte klubben upp dukar för att skydda greenerna. Från och med måndag välkomnar golfklubben spelare på hälften av greenerna, som nu blir vintergreener.

– För er som fortfarande är golfsugen så kommer vi att på måndag sätta upp en slinga med provisoriska greener. Slingan kommer att spelas hål 1–6, hål 10, hål 11 och hål 18 från tee 46 så länge vädret tillåter, hälsar banpersonalen.

Hudiksvalls golfklubb är en av fyra banor på Hälsingekusten. Det tre andra finns i Nansta (Forsa), Sofieholm (Söderhamn) och Sörfjärden (Gnarp). Hudiksvalls golfklubb har en aktiv Facebooksida med 1 264 följare och en webbplats.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har på sin webbplats en special avdelning för golfintresserade, med separata sidor för Hudiksvalls golfklubb, Nansta golfbana, Söderhamns golfbana och Sörfjärdens golfbana.

Jörgen Bengtson
Foto: FB-sidan för Hudiksvalls golfklubb