Järvsö öppnar
18 december

Snökanonerna har jobbat hela helgen och lagt en bra grund för skidåkningen i Järvsö, skriver Järvsöbacken på sin webbplats.

– Vi behöver några dygn till för att att vi ska kunna öppna backarna, men som det ser ut nu siktar vi på att kunna öppna varje dag från och med 18 december, säger Peter Augustsson på webbplatsen.

Hassela Ski Resort. säger inget om när den räknar med att öppna. Men även här är snökanonerna igång sedan november. Hassela brukar öppna några veckor efter Järvsö.

Hälsingekusten har inga alpina backar, bara en mindre slalombacke i Hede utanför Hudiksvall och Fågelhällan i Enånger. Den som vill åka utför, får alltså bege sig till Hälsinglands inland.

Järvsö och Hassela har Hälsinglands två alpina anläggningar. Båda brukar öppna under december, Järvsö i god tid före jul och Hassela i slutet av månader. I år är Järvsö en till två veckor senare än andra decembermånader mer mer kyla.

Järvsöbacken har tjugo nedfarter, med åtta liftar och fyra rullband. Mätt i besökare är den Sveriges tionde största skidanläggning. Järvsöbacken är aktiv i sociala medier med bland annat facebooksida, som har 14 332 följare.

Hassela har tjugo nedfarter med åtta liftar. Även Hassela är aktiv i sociala medier, bland annat med en facebooksida som har 6 721 följare.

Förutom Järvsöbacken och Hassela Ski Resort, finns Bollebacken, Bollnäs. Anläggningen har en facebooksida med 2 454 följare.

Även de två små backarna på Hälsingekusten har aktiva facebooksidor, Hedebacken med 869 följare och Fågelhällan med 1 200 medlemmar.

Jörgen Bengtson
Foto: Järvsöbacken