Skridskor
på Hälsingekusten

Snö, sol och rejäl kyla. Nu är även Hälsingekusten klädd i vinterskrud. Coronapandemin bjuder in till uteaktiviteter, där vi tidigare berättat om utförs- och längdskidåkning på kusten. Nu bryter vi en lans för skridskoåkning på nyplogade isar.

Både Hudiksvalls och Söderhamns kommuner satsar på skridskoåkning,

Hudiksvall har hela nitton isbanor och två rundbanor öppna för allmänheten, varav flertalet är på kusten. Kommunen eller idrottsföreningar skottar och spolar isarna. Här hittar du isbanorna!

Hudiksvall påminner också om att det finns skridskor och annat vinterutrustning att låna på Fritidsbanken Hudiksvall, som Strands IF står bakom. Fritidsbanken Hudiksvall har egen facebooksida.

Söderhamn har tre isbanor, som kommunen puffar för: Klossdammen i Söderhamn, Lötbäcken i Sandarne och Herrgårdstägten i Vågbro. Kommunen skottar och spolar isarna. Söderhamn bjuder på sin webbplats också in till ”centrumnära grillplatser” och till ”både kommunala och ideellt framställda skidspår samt skridskoisar runt om i kommunen, med tillhörande bänkar och grillar på flera ställen”.

Söderhamn har inte någon fritidsbank.

Jörgen Bengtson
Foto: Söderhamns kommun