Succé för hemkört i
Hudik och Söderhamn

Handeln i både Hudiksvall och Söderhamn satsade på hemkörning inför julen. Det blev en succé.

Hudik city stod för hemkörning till alla i kommunerna Hudiksvall och Nordanstig, som köpte varor från butiker, kaféer och andra anslutna till Hudik city.

Emil Strandell stod för utkörningen. Hur har den fungerat?

– Succé från andra dagen. Vi har fått ta in extra personal, säger han till Långvind.com och berättar att de tre sista dagarna har han haft tre personer extra för att klara utkörning.

Vad har han då kört ut?

– Salig blandning, från sytråd och synålar till tv och symaskin. Vi har kört till Ängebo, Hassela, Arnöviken, Långvind, säger han och kan räkna upp många fler orter utanför centrala Hudiksvall, när han levererar en stor tv i Långvind.

För att hjälpa de lokala företagarna i Söderhamn under pandemin, har Handel Söderhamn hjälpt till att köra hem varor som kunder beställt.

– Jag tycker det har gått bra, det har varit uppskattat. Det var inte allt för mycket i början, utan det kom igång på slutet. Men de jag har varit ut till har verkligen uttryckt sin uppskattning, säger samordnare Claes Svensk till Helahälsingland.se (2 januari 2021).

– En dag började jag i centrala Söderhamn, sen var jag i Stugsund, Sandarne, Vallvik, Askers, Bergvik, Holmsveden. Sen hade jag fem leveranser tror jag på norra sidan av staden när jag kom tillbaka, berättar han.

Sista dag för utkörning i både Hudiksvall och Söderhamn var den 23 december.

Långvind.com har tidigare skrivit om handlare under coronapandemin: Handlaroffensiv mot pandemin (4 december 2020) och Hudikhandeln samlar under coronapandemin (18 november 2020).

Text och foto:
Jörgen Bengtson