Snart läge
för skidåkning

Snart är det läge för skidåkning på Hälsingekusten. Hälsinglands kustland är fullt av skidspår, även om de väntar på mer kyla och snö för att blir åkbara.

Webbplatsen Skidspår.se ger det mest exakta svar, som går att finna, för här finns alla Sveriges skidspår samlade. Skidspår.se gör det lätt för längdskidåkare på Hälsingekusten – och resten av landskapet och landet – att hitta skidspår.

Här finns mängder av skidspår samlade, med uppgifter om skidanläggningen som spårlängd, spårkarta, karaktär/terräng, upplysning om belysning, konstsnö, avgift och spårstatus samt skidåkarnas betyg.

Skidspår.se har funnits sedan 2006. Sajten växer år för år.

Skidspår.se omfattar åtta längdskidanläggningar i Nordanstig, arton i Hudiksvall och åtta i den tredje kustkommunen Söderhamn. Dessa anläggningar erbjuder betydligt fler spår än så, eftersom många anläggningar har många spår; skidstadion i Hudiksvall har till exempel tio spår och Hällmyra i Söderhamn åtta spår.

En del spår på kusten finns inte med, till exempel spåren i Lindefallet, Långvind och Vedmora, men de flesta är med och detaljrikedomen är stor. Webbplatsen är en guldgruva för den som vill ge sig ut i spåren.

Längdskidåkarna och andra besökare står för uppdateringar av webbplatsen och betygsättning av spåren.

Varje säsong lämnas tiotusentals spårstatusrapporter på Skidspår.se.

Alla rapporter är uppskattade – oavsett om det är korta rapporter eller mer utförliga rapporter – välj själv, skriver Skidspår.se på sin webbplats.

Det går att lämna spårstatusrapporter via webbplatsen eller mobilapp.

Den som vill söka information, kan göra det på anläggning eller spår, sorterade under län och kommun, men också via karta och på spårstatus.

Jörgen Bengtson