Aquarena blir
lekland för barn

Söderhamns bad- och simhall Aquarena på Hällåsen vill bli Gävleborgs bästa lekland, med start i höst.

– Vi vill att det ska bli regionens bästa badhus för småbarnfamiljer, säger Marjo Myllykoski (M), ordförande i kultur- och samhällsservicenämnden, till Helahälsingland.se i dag.

Aquarena är ett väletablerat badhus, naturligtvis för folk från Söderhamn, men också för barnfamiljer från andra delar av Hälsingland. Nu vill Söderhamn vässa Aquarena än mer. Kommunen ska nu rusta upp lekdelen och bygga om Aquarena. Tanken är inte skapa ett äventyrsbad, utan ”ett nytt tema som passar mindre barn bättre”, enligt Marjo Myllykoski.

Förändringen av Aquarena började redan 2019, då man tog bort den så kallade spacebowlen. Nu ska de blå rutchbanorna bort. Prislappen för den återstående omvandlingen är ännu inte klar.

För den som vill ha häftiga äventyrsbad, som passar mer för äldre barn, finns sådana i bland annat Gävle, Sandviken och Sundsvall. Hudiksvall har ett gammalt badhus, utan vare sig lekland eller äventyrsbad.

Jörgen Bengtson
Foto: Söderhamns kommun