Ny turistsajt: Hälsingekusten.se

Hälsingekusten har sedan en tid en turistsajt: Halsingekusten.se som även finns som Hälsingekusten.se. Den innehåller båda ”fasta” sidor och nyheter i stort och smått. Tidigare fanns mycket av innehållet på Langvind.com/Långvind.com.

– Nu har vi gjort två separata webbplatser, där vi fokuserar på Långvind på den ena och Hälsingekusten på den andra, säger Agneta Bengtson på STF Boende och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind, som står bakom webbplatsen Hälsingekusten.se.

Hälsingekusten.se innehåller massor av turistisk information.

– Jag tror vi slår de tre turistbyråerna i Nordanstig, Hudiksvall och Söderhamn i information. Under toppvinjetterna Se och Göra har vi cirka 200 unika sidor. Under Nyheter har vi över 2 000 sidor att bjuda på. Totalt omfattar sajten över 2 200 sidor, berättar Agneta Bengtson.

Toppvinjetten Se är uppdelad på artiklar om Hälsingland, som bland annat berättar om landskapet Hälsingland och historien bakom Glada Hudik. Här finns också mängder av artiklar om Hälsingekustens samhällen, Hälsingekustens öar och även om Gästrikekusten öar. Därmed blir webbplatsen också något som fångar in Jungfrukusten, Gävleborgs kuststräcka.

– Vi har ambitionen att uppdatera och komplettera artiklarna under Se, men vi jobbar ideellt så det tar tid, säger Agneta Bengtson.

Toppvinjetten Göra har artiklar om allt som göra Hälsingekusten värt att besöka. Här finns bland annat artiklar om djur och djurparker i Gävleborg, dressinåkning på Dellenbanan, järnvägar att tuffa fram på, museer längs Hälsingekusten, fyrar i både Hälsingland och Gästrikland, grottar att upptäcka, världsarvet Hälsingegårdar, konstrundor både i Hälsingland och längre norr- och söderut, kyrkor att upptäcka på egen hand, pilgrimsleder att vandra, solsystemet att upptäcka i vår del av Sverige, stridspilot på Hälsinge flygflottilj, sport både sommar- och vintertid, sommarrestauranger med havskontakt.

– Nyheterna är från Hälsingekusten, med en annan utflykt längs kusten åt norr och söder och till havs, säger Agneta Bengtson.

Jörgen Bengtson

Uppdaterad 29 mars 2022