Kassarekord för
Långloppis i Enånger

Långloppisen i Enånger lade i måndags ännu ett succésommar bakom sig, med kassarekord på öppningsdagen. Långloppisen har gett en rejäl slant till kassan i Enångers bygdegårdsförening. Bygdegården kunde i år fira sjuårsjubileum med sin framgångsrika loppmarknad.

– Nu börjar vi räkna dagarna till nästa sommar och Långloppis, säger Enångers bygdegård på sin facebooksida.

Långloppisen är viktig för Enångers bygdegårds ekonomi. Det gäller framför allt för skänkta varor, som Bygdegården får behålla all vinst på. Men många säljare lämnar sina varor för att tjäna en slant, och då får bygdegårdsföreningen provision på försäljningen.

Någon tror kanske att det är tunnsått med varor mot slutet av Långloppisperioden. Hälsingekusten.se:s utsände var på Långloppisen vid stängningsdags den 30 juli. Det var fullt med varor. Bygdegården har fyllt på med nya varor i stort sett varje dag.

Hälsingekusten.se får en språkstund med de tre damerna i kassan.

Långloppisen har alltid haft fika till försäljning. Men i år finns en nyhet.

– Glass är nytt för i år. Försäljningen har gått bra, säger Ann-Sofie Burman, Enånger, som bemannar fika- och glassförsäljningen.

Säljarna gör vanligen tre pass under Långloppisen.

– Öppningsdagen slog vi kassarekord igen. I dag har det varit en lugn dag, men det har varit folk här hela dagen, säger Åsa Löf på Långloppis näst sida dag.

Hon tar betalt med kollegan Ulrika Westling. De har båda fullt sjå med att hantera betalningarna och redovisningen.

Båda säger att folk uppskattar att det är rent, ordning och inga trasiga saker på loppmarknaden.

Den som vill följa vad som händer under loppmarknaden, kan göra det på Facebooksidan för Enångers bygdegård.

Den andra stora sommarloppmarknaden i Hudiksvalls kommun och Hälsingland är på Bricka bygdegård i nordvästra delen av kommunen. Det är sannolikt Hälsinglands största loppmarknad. Enångers bygdegård, som ligger i kommunens sydöstra hörn, har utmanat sin bygdegårdskollega. Många säger att Enångers loppmarknad är betydligt bättre.

Hälsingekusten.se (då som Långvind.com) har tidigare jämfört de två loppmarknaderna och korat Enångers till en värdig utmanare, som till och med är bättre, även om öppettiderna är sämre.

Årets Långloppis i Enånger öppnande midsommardagen 24 juni och stängde 31 juli. Öppettiderna var 11 till 15.

Hälsingekusten.se/Långvind.com har tidigare skrivit om Enångers storloppis/långloppis: Framgångsrik Långloppis i Enånger (16 juli 2023), Succé för Långloppis (31 juli 2021), Nytt rekord på första loppisdagen (27 juni 2020), Enångersloppis utmanar Brickaloppan (28 juni 2019), Enångers storloppis utmanar Brickaloppan (18 juli 2018), Långloppis blev storsuccé (1 augusti 2017) och Explosion av loppmarknader (28 juni 2017).

Text och foto:
Jörgen Bengtson