Succé i Sandviken

Det blev en hejdundrande succé för Glada Hudik-teatern på Melodifestivalens deltävling i Sandviken på lördagen. Glada Hudik-teaterns utvecklingsstörda, som har sin dagverksamhet i Långvindsbruk, och Måns Zelmerlöw framförde Kents låt Sverige. Glada Hudik-teatern ersatte Dolph Lundgren i mellanakten – och gjorde samma succé som den hårdföre filmstjärnan i Örnsköldsvik veckan före.

Glada Hudik-tatern har spelat sin uppsättning Elvis för över 110 000 personer. Senare i år åker gänget till New York för att uppträda för svensk publik på Manhattan.

Men i lördags var det Sandviken som gällde, därtill med en helt annan låt än de som ingår i Elvis. Två utvecklingsstörda, Ellinore Holmer och Theresia Widarsson, med sex körande kamrater från Glada Hudik-teatern, sex ”normalstörda” körsångare, en pianist och en trumpetare intog scenen i Göransson Arena. Kungen själv, Toralf Nilsson som varit Elvis Presley inför mer än 110 000 personer, blev intervjuad innan solister och kör stämde upp i Sverige.  Lyssna här!

Press-, radio-, tv-, webb- och bloggröster har prisat inslaget, som fick stort genomslag, många uppskattande kommentarer och ännu en gång satte både Glada Hudik och Glada Hudik-teatern på kartan.

Jörgen Bengtson