Premiärhelg för loppmarknader

Helgen efter Kristi himmelsfärd brukar vara något av premiärhelg för loppmarknader. Enånger och Söderhamn visar prov på det med tre loppmarknader i helgen, på Brovallen, i Söderhamns centrum och på E-center.

På Brovallen utanför Enånger blir det bakluckeloppis lördagen den 15 maj klockan 10–15. Enångers IK arrangerar och manar: ”Vårstäda garaget, vinden etc och passa på att tjäna en slant genom att sälja det du inte behöver eller kom och fynda!”.

I centrala Söderhamn är det ”megaloppis” på lördag klockan 9–15.

På E-center utanför Söderhamn är söndagen den 16 maj vikt åt ”Allmänhetens loppmarknad” klockan 9–15.

Även Röda korset i Enånger drar sitt strå till stacken, med en liten vårmarknad utanför Coop Nära i Enånger, med loppmarknadsbord, krukväxter, plantor och hembakat bröd.

Jörgen Bengtson