Nakenbad i Stenö?

Hälsingland saknar officiellt nakenbad. Men nu kan det bli verklighet på Stenö havsbad utanför Sandarne. Det informella nudistbadet på Stenöns norra strand kan bli officiellt nakenbad, enligt idéer i kommunens  arbetsmaterial för Stenö campings utveckling.

Andra tankar är dansbana, badvik för småbarn, längre sandstrand, bastu, äventyrsbana, hundbad och förflyttning av långtidshyrda husvagnsplatser så de inte skymmer havsutsikten.

Söderhamns kommun köpte Stenö camping för fyra miljoner kronor tidigare i år, efter en lång nedgångsperiod för det härliga havsbadet med den anrika campingen.

Söderhamns kommun vill göra Stenö till nav i kommunens stora skärgårsprojekt. Kommunen talar om att utveckla service på så kallade landfästen längs kusten. Ett landfäste ska ha till exempel livsmedel, drivmedel och annat nödvändigt för skärgårdsturismen.

Jörgen Bengtson