Sjöräddningen söker ny båt

Sjöräddningen i Hudiksvall är utan egen båt. Livräddningsbåten Evert Taube har problem med växter i bränsletanken och har varit ur drift i drygt en månad. Nu söker Sjöräddningssällskapet en ny båt, som kan ersätta den 20 år gamla Evert Taube.

I två omgångar har Sjöräddningssällskapet lånat en öppen gummibåt (Rib) från Gävle. Läget är inte katastrofalt, eftersom det finns sjöräddningsstationer i både Söderhamn och Lönnånger samt Kustbevakningen.

Sjöräddarna i Hudiksvall väntar nu på att Evert Taube ska få komma på reparation, men helst vill de ha nyare båt. Eftersom hela Sjöräddningssällskapets ekonomi bygger på gåvor, är ett båtköp inte gjort i en handvändning. Men nu har Sjöräddningssällskapet i Hudiksvall börjat leta sponsorer till en ny båt.

Jörgen Bengtson