Hälsingekusten har fått vinter

I mitten av veckan kom snön och därmed vintern till Hälsingekusten. På torsdagskvällen hade Långvindsbruk minus tolv grader och ett decimetertjockt snötäcke. Men redan på fredagen kom töväder.

Det återstår att se om snön har kommit för att stanna eller inte. Varje gång snön kommer och förvandlar hösten till vinterlandskap, är det lika lätt att dra slutsatsen att vintern – liktydigt med snötäckt mark – är här. Och lika ofta burkar hösten komma tillbaka innan den mer eller mindre snörika vintern tar över i december, vare sig det är i början eller slutet av månaden.

Enligt väderprognosen för de kommande sju dagarna för Långvinds bruk från norska Yr, blir det fortsatt blidväder, med nattemperatur som några gånger går under nollstrecket. Så det ser åter igen ut som om snön smälter innan vintern kommer på allvar.

Jörgen Bengtson