Ny arrendator på Stenö camping

Stenö camping och havsbad utanför Sandarne har fått ny arrendator till restaurangen. Linda Holmqvist tar över och satsar på mat och underhållning. I en annan av Hälsingekustens pärlor, Långvindsbruk, är det däremot inte klart vem som tar över den lokala restaurangen.

Linda Holmqvist är en etablerad entreprenör i Söderhamn. I åtta år har hon drivit Furan-fiket. Dessförinnan drev hon glassbutik. Nu tar hon över restaurangen i Stenö, som hon öppnar i mitten av maj. Linda Holmqvist kommer bland annat att satsa på familjemiddagar och underhållning.

– Det ska bli mycket underhållning. Vi ska öka ut Quizz-kvällarna, ha artister, trubadurer, varje lördag blir det after beach med musik. Det första stora arrangemanget blir midsommarafton, säger hon till Söderhamns-Kuriren (26/3 2011).

Söderhamns kommun äger Stenö camping och havsbad. Kommunen satsar på att utvidga antalet sittplatser i serveringen genom att sätta upp ett tält, som ska ta närmare 200 personer. Tältet är en av grundstenarna i kommunens satsning på Stenö, som syftar till att både förlänga säsongen och kunna ta emot fler under högsäsong.

Jörgen Bengtson