Konst på kusten

Under sommaren blommar konstutställningarna på Hälsingekusten. Här är ett antal aktuella utställningar, från norr till söder.

Norrfjärden: Fyra kvinnor, som kallar sig Norrfjärnsmålarna, ställer ut akvareller på Cafe Skäret.

Mellanfjärden: Här finns som vanligt mycket konst och konsthantverk. Inte mindre än 17 konstnärer ställer ut sina verk till försäljning i Hamnmagasinet på Hamnplanen.

Vattrång: På Esters Café är det konsthall.

Stocka: I Sjöboden bredvid Café Måsen ställer trettiotalet konstnärer och konsthantverkare ut sina alster, som också är till försäljning.

Strömsbruk: Fotografen Johan Adlercerutz, som driver Kustleden, ställer ut och säljer expressiva fotografier på canvas på Kustleden.

Hudiksvall: I Sofias Lin & Ull i en av sjöbodarna på Möljen finns många konstnärers och konsthantverkares verk till salu.

Kråkön: Världens minst konsthall – öns tidigare telefonkiosk – har en utställning om prosten och tusenkonstnären Johan Olof Broman.

Skärså: Här finns glaskonst i Glashyttan och en rad konstnärer och konsthantverkare i en butik bredvid restaurang Albertina.

Söderhamn: På Galleri Adular, Abraham Bäckgatan 9, ställer åtta konstnärer ut sina alster.

Sandarne: I ABF-lokalen på Nyplan visar lokalanknutna konstnärer och konsthantverkare upp sina verk.

Axmarbruk: Hyttan har tagit över efter Bläckhornet som sommarens konsthall. I Gula huset har slöjdare av olika slag utställning och försäljning.

Jörgen Bengtson