Medvind för kryssning

Det blåser medvind för kryssningar i Hudiksvalls skärgård. I sommar går det att borda både m/s Ingaskär i Långvindsbruk och m/s Medvind i Hudiksvall, för att se Hudiksvalls skärgård. Till detta kommer RIB Vilda, för den som vill ha en vild båttur.

M/s Medvind kommer tillbaka för tredje året med dags- och kvällskryssningar under en julivecka, i år 11–17 juli. Liksom förra året blir det tvåtimmarskryssningar dagtid och nästan dubbelt så långa kryssningar kvällstid, båda med mat ombord. Mer information på www.msmedvind.com och telefon 070-612 75 17.

Kungsgården Långvind började i år arrangera skärgårdsturer med landstigning och guidningar av öar, sälsafari och lunch under vägen. Mer information på telefon 0650-822 33 och 070-660 55 60.

Från och med 2010 finns också RIB Vilda i Hudiksvall, som man kan hyra för skärgårdsutflykter i hög fart. Mer information påwww.ribvilda.se och telefon 070-676 48 09.

Hudiksvalls skärgård är stäng för besökare utan båt, eftersom det varken finns tur- eller taxibåtar i Hälsinglands största skärgård. Men sju dagar per år öppnar m/s Medvind från Sundsvall skärgården och tre dagar i sommar gör m/s Ingaskär samma sak. Då finns chans att se Hudiksvall från sjösidan.

I Söderhamns skärgård går m/s Moa i turtrafik hela sommaren från Skärgårdsterminalen på Norra Hamnagatan i Söderhamn. Mer information på www.msmoa.se och telefon 073-047 72 51. Det finns flera taxibåtar i Söderhamn. Mer information via www.soderhamn.se/turism och telefon 0270-753 53.

I Nordanstigs kommun finns båtar att boka för passagerartrafik, men ingen som är tur- eller taxibåt. Mer information via Nordanstigs turistbyrå på www.upplevnordanstig.se och telefon 0652-161 75.

Jörgen Bengtson