Ny fiskeguide i Söderhamn

Laxfisket är stort där Ljusnan mynnar ut i havet. Söderhamn har även andra populära fiskeplatser längs kusten och på andra ställen i kommunen. Nu finns dessa samlade i en ny broschyr på svenska och engelska, Fiskeguiden. Den är gratis och finns även att ladda ner från kommunens webbplats.

Fiskeguiden har tillkommit som ett led i att främja fisketurismen i kommunen.

– Vi har i princip allt. Havsfiske, insjöfiske och fantastiska vatten i tjärnar, åar och bäckar. Sedan får vi inte glömma strömmingsfisket som blivit till en folkrörelse nere vid Stugsundskajen, säger fiskeutvecklare Andreas Håberg på kommunens webbplats.

I guiden skriver Thomas Thyr, ordförande i Ljusne sportfiskeklubb, att det fångas laxar vid Ljusnans mynning med en medelvikt på drygt nio kilo. Klubben räknar med rekordfångster de närmaste åren, eftersom man gjort sora utsättningen av lax och havsöring.

Jörgen Bengtson