Skärgårdsbåt åter i Hudik

Möjligheten att se Hudiksvalls skärgård från sjösidan är begränsad. I sommar har m/s Medvind erbjudit turer från Hudiksvall och m/s Ingaskär från Långvindsbruk. Nu kommer m/s Medvind tillbaka. I morgon kastar hon loss från Tullhuset på Stenkajen i Hudiksvall.

– Njut av gyllene, härliga höstkryssningar i Hudiksvalls vackra skärgård, säger rederiet i reklamen.

Tisdag–lördag blir det kvällskryssningar klockan 18–21.30, med trubadur Nisse Sundström ombord.

Onsdag–söndag väntar dagskryssningar klockan 12.30–14.30.

Priset för en kryssning är 315 kronor dagtid och 395 kronor kvällstid. I priset ingår buffé och underhållning (kvällstid).

För att locka resenärer erbjuder rederiet sista-minuten-platser för halva priset om man är två personer, alltså åk två och betala för en. Mer information på www.msmedvind.com och telefon 070-612 75 17.

M/s Medvind från Sundsvall har restaurang ombord med fullständiga rättigheter, tre salonger och 180 sittplatser.

Hudiksvalls skärgård är stäng för besökare utan båt, eftersom det varken finns tur- eller taxibåtar i Hälsinglands största skärgård. Men en vecka i juli och nu en vecka i september öppnar m/s Medvind skärgården. Fyra dagar i juli–augusti gjorde m/s Ingaskär samma sak. Ingaskärs turer, som Kungsgården Långvind arrangerade, gjorde det också möjligt att gå i land på två skärgårdsöar, Kråkön och Agön eller Innerstön.

Jörgen Bengtson