Ny havskrog i Hudik?

Hudiksvall kan få en ny restaurang i inre hamnområdet. Huset som är aktuellt att bli sjökrog är ett magasin, som tekniska förvaltningen har på kajen mellan Tullhuset och Möljen.

Om restaurangplanen blir verklighet skulle Bankokkajen få en konkurrent med bästa tänkbara läge direkt på kajen i inre hamnen. Den nya restaurangen ser ut att kunna bli verklighet som en del av den hamnförnyelse, som Hudiksvalls kommun håller på att genomföra. Den nu aktuella etappen sträcker sig från Möljen till kraftvärmeverket i Djuped.

– Vi tittar på möjlighet med en restaurang i hamnområdet i det som i dag är ett förråd, säger Lennart Westberg, plan- och bygglovschef i Hudiksvall.

Han avslöjade planerna på en företagsfrukost i Hudiksvall på fredagen. En annan, redan känd, nyhet är att planarbetet är igång för ett bostadsområde nedanför Köpmanberget.

Redan i höst kommer den nya bryggan i inre hamnen på plats, som öppnar denna del av hamnområdet för solbad, picknick och andra trevligheter.

Det ser alltså ut som om Hälsingekusten skulle få både en ny restaurang och ett nytt bostadsområde några meter från havet.

Jörgen Bengtson