Strömmingsleken mår bättre

Söderhamns stora återvändartillställning, Strömmingsleken, gjorde vinst i år, men hälften försvann för att betala gamla skulder. Den goda nyheten är att Strömmingsleken är på väg tillbaka efter katastrofåret 2009. Strömmingsleken 2012 blir 24–26 augusti.

Kombinationen lönehelg, tivoli och lokala artister ska ge bra utdelning, tror festivalgeneralen Carl-Arne Carlsson.

– Vi har hittat en bra uppställning nu, säger han till Söderhamns-Kuriren (17/11 2011).

Från och med 2012 räknar arrangörerna – fyra idrottsföreningar – med att Strömmingsleken ska leverera inte bara bra aktiviteter utan också ett bra överskott till föreningslivet.

Både i Söderhamn och Hudiksvall arrangerar idrottsföreningar i samverkan stora sensommar- eller höstevenemang, som lockar bofasta och hemvändare i stora skaror, Strömmingsleken i Söderhamn och Hälsinge Marknad i Hudiksvall.

Jörgen Bengtson