Åretomhusvagnar till Skärså

Campingen i Skärså, Norrala, öppnar för åretomhusvagnar, eller villavagnar som de också kallas. Villavagnar är i praktiken fritidshus eller permanenthus på hjul. Campingen i  Skärså vill fånga fritidshusfolket med ett billigare alternativ till fritidshus, som blivit oöverkomligt för många som vill ha en stuga vid kusten.

Roger Styf som äger campingen har förberett ett område bredvid campingen för sju villavagnar, som alla vår el-, vatten- och avloppsanslutning.

– Men de prisökningar på hus vi har haft här i Särså finns det inte en chans för vanligt folk att köp sig ett fritidshus här, medan man kan få en fullt utrustad villavagn för 200 000 kronor, säger han tll Söderhamns-Kuriren (5/12 2011).

Det blir allt vanligare att campingplatser hyr ut villavagnar, men det tänker inte Roger Styf göra. I Skärså hyr villavagnsägarna plats av honom på samma sätt som man hyr plats för husvagn.

I andra länder, som USA och  Storbritannien, är villavagnar vanliga. Där kallar man dem för mobile homes om de är för permanentbruk och holiday homes för fritidsboende.

Jörgen Bengtson