Hälsingekusten ringer in

Vid nyår släpper nyårsfirandet loss på Hälsingekusten. Det är inte så många platser med officiellt – publikt – nyårsfirande, men desto fler med inofficiellt firanden. Till följande nyårsfiranden är allmänheten välkommen:

I Hudiksvall är det traditionsenligt nyårsfirande i Rådhusparken med nyårstal av kommunfullmäktiges vice ordförande Sven Bergström, med Barnbro Kernby som läser Tennysons ”Nyårsklockan” och fyrverkerier över Lillfjärden.

I Söderhamn tänder kommunen ljus i Rådhusets fönster sent på nyårsafton. Sedan serverar lottorna glögg och korv utomhus. Classe Sigvardsson underhåller med musik och läser vid tolvslaget Tennysons ”Nyårsklockan”, som han gjort sedan Söderhamns stads 375-årsjubileum. Vid tolvslaget blir det fyrverkeri.

I Stocka blir det tal och fyrverkeriet sedan Stocka- och Rönnskärsbor först gått i fackeltåg från Rönnskärs vändplan till gästhamnen.

Jörgen Bengtson