Hälsingland vildmarksvinnare

Hälsingland vann för andra året i rad utmärkelsen Bästa monter på Vildmarksmässan i Stockholm den 8–11 mars. Bakom montern stod Hälsingland Turism och Region Gävleborg. Montern var uppbyggd kring temat Vildmark nära dig. Den samlade vildmarksföretagare från Hälsingland och Gästrikland.

Montern hade något för alla besökare, stora som små. Dessutom spände den över alla årstider, allt med syftet att få fler att upptäcka vildmarken i Hälsingland och Gästrikland.

– Det är helt galet att vi vunnit två år i rad, säger Katarina Ceder Bång, verksamhetschef för Hälsingland Turism.

Juryn var tydlig i sin prismotivering:

”Inbjudande monter som genom att spela på alla fem sinnen skapar nyfikenhet. Direkt förflyttas besökaren till vildmarken. Genom detaljrikedom och fantasi, samt aktiv och lättsam personal får man god insyn och lust att åka dit för att upptäcka mer.”

De flesta deltagande företagen var från inlandet, men det finns också vildmarksföretag på Hälsingekusten.

Jörgen Bengtson