Havskrog i Söderhamn?

Söderhamn kan få en havskrog i ett av de gamla tullhusen, med en av Hälsinglands främsta kockar, Pär Johansson, som chef. Han driver i dag Växbo Krog men vill kunna vidga verksamheten till året runt och ha året-om-anställd personal. Därför tittar han på möjliga restauranger i Söderhamn och Järvsö.

I Järvsö är det i princip klart med en restaurang. I Söderhamn har restaurangen ännu inte kommit upp på skissbordet.

Pär Johansson har haft ögonen på Tullhuset en tid och säger till Söderhamns-Kuriren (16/3 2012):

– Jag skulle vara intresserad om all utrustning finns på plats från start.

Pär Johansson kommer från Söderhamn och skulle gärna vilja driva en krog i sin gama hemstad.

– Jag har tittat på Tullhuset. Det finns god pontential för en restaurang där, säger han.

Söderhamns kommun har planer på en restaurang i Tullhuset, men har inte tagit några konkreta budgetsteg på förverkligandet. Kommunfullmäktige beslutade i september 2011 att renovera det mittersta av de tre tullhusen. Tanken är att här skapa ett centrum med skärgårdskänsla och även ge plats för en restaurang, vilket vi berättat om tidigare i artikeln Söderhamn får havskrog?

Även i Hudiksvall finns tankar på en havskrog i inre hamnen i ett magasin som tekniska förvaltningen har på kajen mellan Tullhuset och Möljen.

Jörgen Bengtson