Dyrare skärgårdsstugor

Övernattningarna i Söderhamns skärgårdsstugor blir dyrare från och med i sommar, men är ändå billiga.

Kommunen höjer priset på att hyra en övernattningsstuga i skärgården från 550 till 650 kronor per dygn. Lågsäsong är priset 550 kronor per dygn mot tidigare 450 kronor. Då får man en hel stuga, alltså är det fortfarande en billig inkvartering – om man inte vill ha enkelrum.

Söderhamn har under flera år byggt upp skärgårdsturismen, med övernattningsstugor, taxibåtar som kan ta turister till och från öarna samt stöd till turbåten m/s Moa.

Söderhamn har tre stugor på Storskäret i den lilla ögruppen Klacksörarna söder om Långvinds fritidsområde, tre stugor på Enskär, fyra stugor på Storjungfrun och ett vandrarhem på Rönnskär.

Förra året fick kommunen kritik för att den hade varit så dålig på att marknadsföra övernattningsstugorna i allmänhet och taxibåtarna som kan ta en dit i synnerhet. Då lovade Söderhamns planerings- och utvecklingschef Ingemar Olofsson mer marknadsföring 2012.

Jörgen Bengtson