Moa kastar loss

Hälsingekustens enda större passagerarfartyg, m/s Moa af Söderhamn, börjar lägga ut från kajen vid Skärgårdsterminalen i Söderhamn den 16 maj. Då startar Moas sjunde säsong i Söderhamns skärgård. Liksom tidigare blir det kvällsturer – räk- och tacokryssningar – med start klockan 19 och dagsturer med start den 5 juni.

Moas dagsturer går till ön Orn (Enskärsoren) tisdag–söndag och ger gott om tid för bad. Den som vill kan äta lunch ombord. Turerna har lite olika starttid och längd beroende på när de är under sommaren:
• 5–21 juni: klockan 11–15
• 24 juni–19 augusti: klockan 10–16
• 21–26 augusti: klockan 11–15

Biljetter köper man ombord.

Moas kvällsturer är en seglats på 3,5 timmar i Söderhamns skärgård. Onsdagar är det räkkryssningar och fredagar tacokryssningar. Under högsäsong, 7 juli–11 augusti, är det räkkryssningar även lördagar, men då med avgång från Stenö havsbad. Turernas starttider är.
• 16 maj–31 augusti: klockan 19–22.30
• september: klockan 18–21.30

Biljettbokning av kvällsturerna sker via Söderhamns turistbyrå senast klockan 16 dagen före.

Enskilda dagar kan m/s Moas ordinarie turer vara inställda, för då är hon chartrad. Charter gäller för grupper på minst 16 personer och omfattar vanligen välkomstdrink, trerättersmiddag och tre timmars båttur i skärgården. Det gäller alltså att kolla innan man beger sig till kajplatsen på Norra Hamngatan. På webbplatsen www.msmoa.se vad som gäller aktuell dag.

Nytt för i år är att det går att chartra m/s Moa på vad föreningen bakom fartyget kallar halvcharter. Det är samma längd på turen som ”helcharter” och samma meny, men gruppen är mindre (8–25 personer) och får dela fartyget med andra passagerare.

År 2001 fick Moa nytt certifikat för 75 passagerare. Hon kan ta 48 gäster vid dukade bord i salongen.

Mer information om turer, charter samt inställda dags- och kvällsturer finns på www.msmoa.se och telefon 073-047 72 51.

Jörgen Bengtson