Prästhelger öppnar öar

En gång per år har den som saknar båt chans att se några av pärlorna till öar i Hudiksvalls skärgård. När det är prästhelg och kapellstämma på en ö, har nämligen församlingen en båt dit, som menigheten kan nyttja.

Nu är det klart när prästhelgerna blir på Kråkön och Agön i sommar.
• 15 juli, Kråkön: Gudstjänst klockan 11, kapellstämma och kyrkkaffe. Båt avgår klockan 9.30 från Snäckmor, Njutånger. Båttransport tur och retur: 150 kronor. För bokning, kontakta Hudiksvall–Idenors församling, måndag–fredag 10–12, telefon 0650-54 07 84.

• 22 juli, Agön: Gudstjänst klockan 17, kapellstämma och kyrkkaffe. Båt avgår cirka klockan 15.30 från Snäckmor, Njutånger. Båttransport tur och retur: 150 kronor. För bokning, kontakta Hudiksvall–Idenors församling, måndag–fredag 10–12, telefon 0650-54 07 84.

Sommarens prästhelger omfattar, utöver Kråkön och Agön, följande öar och kapell i Hälsingland: Bålsön, Storjungfrun, Olmen och Prästgrundet. Till detta kommer tre fiskarkapell, som har landförbindelse: Hölick, Kuggörarna och Bergön.

Hälsingekusten.se återkomer som vanligt när vi har en samlad bild av sommarens gudstjänster i fiskarkapellen.

Jörgen Bengtson

Nyheten är uppdaterad 4 juni 2012.