Stenö får havsbrygga

Torsdagen den 28 juni inviger kommunalrådet Sven-Erik Lindestam Stenö brygga. Stenö havsbad utanför Söderhamn får därmed en havsbrygga av rejäl längd.

Bryggan ska göra det lättare för båtar att lägga till i det långgrunda vattnet i Stenö. Därför finns m/s Moa med på invigningsdagen, för att visa på nya möjligheter för båtfart i Stenö.

Söderhamns kommun har en långsiktig satsning på skägårdsturism. I denna satsning är Stenö något av ett nav. Nu ökar förutsättningarna för att navet ska fungera, med en brygga där besöks-, tur- och taxibåtar kan lägga till.

Invigningen är klockan 15–17.30. Det blir aktiviteter både på bryggan och i vattnet. M/s Moa finns på plats från klockan 17. Söderhamns simsällskap och kajakpaddlare visar upp sig under dagen. Invigningen börjar med vernissage klockan 15. Kent Wahlbecks sommarutställning Skulpturer, som Hälsingekusten.se skrev om 17 juni 2012, Konst vid vatten, pågår hela sommaren.

Jörgen Bengtson