Fortsatt krog på kajkant

Hälsingekustens mest havsnära krog, Bangkokkajen i Hudiksvall, har fått förlängt arrende. Krogen hette tidigare Kajkanten och hänger bokstavligen över kajkanten i inre hamnen.

Bangkokkajen har fått sitt arrendeavtal med Hudiksvalls kommun förlängt med fem år. Företaget ville ha ett avtal på tio år, men tekniska nämnden tycker att fem år räcker. Avtalet ger möjlighet till förlängning på två år om ingen av parterna säger upp avtalet efter fyra år.

Ett stenkast från Bangkokkajen ligger en annan plats, som snart kan ge Bangkokkajen konkurrens som havsnära krog. Tekniska nämnden beslutade i juni 2012 att riva det så kallade tullmagasinet, en enkel byggnad i dåligt skick, och ersätta huset med en ny restaurangbyggnad.

Den nya restaurangen, som ger Hudiksvall en krog några meter från havet i inre hamnen, ska kunna öppna under 2014, om allt går enligt planerna.

Jörgen Bengtson