Lingonfilm på Hälsingekusten

Glada Hudik-teatern är på väg att göra sin andra film, ”Ett gäng lingon”. För ungefär halva teatergänget finns vardagsscen i Långvindsbruk, där de hugger ved, klipper gräsmattor och gör annat trädgårdsarbete.

Filminspelningen pågår för fullt i och runt Hudiksvall sedan några veckor och ska fortsätta till 13 oktober.

Filmen är en romantisk komedi och uppföljning på filmen ”Hur många lingon finns det i världen?”. Den gjorde storsuccé 2011.

Filmen handlar om reklamfilmsfotografen Max (Sverrir Gudnason), som bor i New York, har blivit sviken i livet och blivit bitter, elak och ensam. När han funderar på att ta sitt liv, ringer barndomsvännen Peter från Hudiksvall. Han vill att Max ska hjälpa till att göra en film om hans dotters utvecklingsstörda vänner – gänget i Glada Hudik-teatern.

Fyra av filmens namnkunniga skådespelare är Claes Malmberg, Per Morberg, Vanna Rosenberg och Sverrir Gudnason. Från Glada Hudik-teatern medverkar Mats Melin, Bo Östlin, Ellionore Holmer och Theresia Widarson. Manusförfattare är filmens regissör, Lena Koppel, och Santiago Gil.

Filmen ska vara klar för premiär i mars 2013.

Jörgen Bengtson