Gott val

Print Friendly, PDF & Email

– Nu gott folk. Ta chansen att besöka den närproducerade maten, det lokala hantverket, konstverket och mycket mer, manar projektet Gott och väl i Nordanstig i helgen.

Den 6–7 oktober klockan 11–16 är det dags för årets Gott och väl, då man kan besöka olika mat- och hantverksställen i Nordanstig. Den som besöker deltagande mat- och handhantverkare kan också delta i en tävling. Tävlingskupong finns på speciell karta, med alla besöksmål inprickade, som finns att köpa för hos deltagande ställen, i affärer, på mackar samt på turistbyråerna i Hudiksvall och Jättendal.

Totalt deltar 29 aktörer.

Följande deltagande företag finns på Hälsingekusten:
Gnarp, Berggårdens Gästgiveri: brunch klockan 9–12.
Sörfjärden, Sörfjärdens Golfrestaurang: lunch klockan 12–16.
Jättendal, Nordanstigs turistbyrå: turistinformation, repslagning, textila produkter, hår- och hudprodukter, konst.
Jättendal, Handsytt Monica Edh: visning och försäljning av handdukar, förkläden mm.
Jättendal, Jättendals Hembygdsgård ”Åkern”: visning, kaffe med hembakat bröd, försäljning av hällbröd, sylt, honung, marmelad, rökt sik och fågelholkar.
Jättendal, Skulls & Bones Artwork – Petra Shara Stoor: visning av unik skallkonst, försäljning av tandsmycken, skallkonstprodukter, kaffe, te, fika etc.
Mellanfjärden, Trolska skogen: skogsäventyr, dessa dagar med tema Solenergi och Berättande.
Mellanfjärden, Mellanfjärdens pensionat: mingelbuffé.
Mellanfjärden, Ulla-Britt Sommariva: lin.
Mellanfjärden, Gunilla Schelin: vindflöjlar, Hälsingebocken, trädgårdsdesign, glasfusing, smycken, fat, teer, Trolska Skogen produkter, ljusstakar, Blåbärsboken med mera samt egna ägg efter tillgång och försäljning av kaffe och hemgjord blåbärspaj.
Harmånger, Kalahari (före detta prästgården): vävar, broderier, saft, sylt, marmelad och gelé tillverkade av bland annat invandrarkvinnor samt tavlor och hantverk av lokala konstnärer; kaffe med hembakat bröd.
Stocka, Pia Wallin: marmelader, geléer, stickade alster, bakverk.
Rönnskär, Rederi Rönnskär: fiskprodukter.

Jörgen Bengtson