Julmarknader i mängd

Julmarknaderna är många på Hälsingekusten veckorna före jul. En av dem är julmarknaden i Axmarbruks hytta på lördagen i andra adventshelgen.

I år var det sjunde gången, som Kustslöjdarna och Föreningen Hyttan arrangerade julmarknaden. Den samlade cirka 35 säljare och utställare. Folk kom från både Hudiksvall och Ljusdal för att sälja alster eller besöka marknaden, så arrangörerna var mer än nöjda.

Som vanligt dominerade hantverk som handstöpta ljus, fiskeprodukter, silversmide, glas, handgjorda tomtar och andra hantverksprodukter.

På årets julmarknad hade arrangörerna vädergudarna med sig. Solen lyste och luften var härligt klar.

Kommande helg går en annan klassisk julmarknad av stapeln på Hälsingekusten. Söndagen den 16 december klockan 13–17 arrangerar Enångers båtsällskap julmarknad på Borka brygga. Det blir knalleförsäljning av bland annat julgranar, brasved, kvastar, nät, hemslöjd, hantverk, sälfett till skosmorning, getost, honung, korvar, fisk och hällbröd samt servering och tomtenissar som är på plats under dagen.

Jörgen Bengtson