Camp Igge snart klart

Camp Igge – som rymmer Hälsingland största inomhushall – är snart klart. Arenabygget i Iggesund är en 92 meter lång och 60 meter bred byggnad för alla typer av idrott.

Arenan får en läktare för 300 personer, men den kan ta upp till 4 000 personer som konsertlokal.

I tisdags målade en isländsk olympiadeltagare linjerna för arenans fyra sprinterbanorna på 60 meter. På tur står linjerna för häcklöpning, stavhopp, tresteg, längdhopp och höjdhopp. Underlaget för sprinterbanorna är på plats – samma som för årets sommar-OS i London. Underlaget för inomhusfotbollsplanen är också på plats och av senaste snitt.

Camp Igge är ett koncept för idrott, rekreation och kultur på Ankarmon och Movallens idrottsplats i Iggesund. När Camp Igge är färdigbyggt, kan det erbjuda boende för 48 personer i nybyggt hus, mat, konferens, sport och fritid på ett och samma område inom en radie av 200 meter.

Förutom idrott ska Camp Igges arena kunna rymma mässor, musik- och andra kulturevenemang.

Första spadtaget till den nya superarenan tog Iggesunds idrottsklubb (IIK) den 14 mars 2012. Om drygt två månader väntar invigning. Inget datum är dock bestämt. Bygget har gått snabbt och hållit sig inom kostnadsramarna.

Hälsingekusten.se har flera gånger tidigare skrivit om Camp Igge. Den förra större artikeln var publicerad den 18 september 2011, Camp Igge nära målet.

Jörgen Bengtson