Båtmässa med Hälsingland

På lördag öppnar Nordens största sjö-, skärgårds- och båtmässa, Allt för sjön, på Stockholmsmässan i Älvsjö. Hälsingekusten är företrädd på flera sätt.

Två utställare är Kustnära mötesplatser och föreningen Jungfrukusten, som till tre fjärdedelar är hälsingekommuner. Den sista fjärdedelen är Gävle kommun.

Hälsingekusten har också en annan företrädare på mässan, Söderhamnsbon Torbjörn ”Tobba” Andersson. Han säljer den egentillverkade båten Aspö AB 600. Båten är en havets arbetshäst, som rymmer tolv personer eller 1 600 kilogram last. Genom att båten inte är längre än sex meter, krävs det inget särskilt tillstånd för att använda den.

Mässan går av stapeln 2–10 mars. Kustnära mötesplatsers och föreningen Jungfrukustens montrar på Allt om sjön är ett led i att marknadsföra Hälsinge- och Gästrikekusten. För Destination Glada Hudik är detta en viktig del i destinationsutvecklingen, där kusten är en av tre subdestinationer.

Folk från länets fyra kustkommuner kommer att finnas på plats i Älvsjö. Mest satsar Söderhamns kommun, som ser skärgården som en del av sitt varumärke.

Jörgen Bengtson