Hälsingekusten på båtmässa

Nordens största sjö-, skärgårds- och båtmässa, Allt för sjön, kommer i år att ha utställare från Kustnära mötesplatser och Jungfrukusten. Hälsingekusten kommer därmed att vara företrädd hos två utställare.

Mässan går av stapeln 2–10 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Närvaron på Allt om sjön är ett led i att marknadsföra kusten i Hälsingland och Gästrikland. För Destination Glada Hudik är detta en viktig del i destinationsutvecklingen, där kusten – tillsammans med staden och inlandet – är de tre bärande delarna.

– Den heter ju Allt för sjön och den här mässan innehåller verkligen allt man kan tänka sig för sjölivet, från inspirerande resmål och tillbehör till nya båtmodeller, säger Thomas Sandberg, projektledare för mässan.

Den första båtmässan i Stockholm ägde rum 1922. En av de tidigare lokalerna för Allt för sjön var Ostermans marmorhallar vid Stureplan. År 1971, när Stockholmsmässans nya lokalerna i Älvsjö stod färdiga, flyttade mässan dit.

Jörgen Bengtson