Oklart för Hudikkajaker

Hälsinglands skärgård är ett paradis för kajak- och kanotpaddlare. I Hudiksvall finns en kajakverksamhet som är hotad, när kommunen river hamnmagasinet och ersätter det med en restaurang.

Friluftsfrämjandet i Hudiksvall har kajakpaddling på programmet. Kajaksektionen har sina flytetyg i hamnmagasinet, mellan nya solbryggan och Tullhuset i inre hamnen. Varje torsdag under sommaren anordnar Friluftsfrämjandet kvällsturer med start i inre hamnen. Föreningen har tio enmanskajaker, alla avsedda för hav och öppen sjö, som man hyr ut.

– Varje torsdagskväll från slutet av maj till början av september gör vi en kortare tur i våra närmaste paddelvatten, skriver Friluftsfrämjandet på sin webbplats.

Friluftsfrämjandet hyr ut kajaker, ordnar säkerhetskurser och arrangerar kajakutflykter i skärgården. Nu undrar Friluftsfrämjandet hur det ska kunna fortsätta med sommarverksamheten om kommunen river hamnmagasinet. Därför har föreningen skrivit till tekniska nämndens ordförande Håkan Rönström (M) och begärt ett möte om kajakverksamhetens framtid.

Jörgen Bengtson