Kattvikskajen blir loppis

Sista lördagen i slutet av maj blir Kattvikskajen i Hudiksvalls inre hamn lopp- och kuriosamarknad. Med tiden har den blivit Norrlands största. I morgon är det dags igen, i år med ungefär lika många försäljningsstånd som förra året.

Bakom backluppeloppisen på Kattvikskajen står idrottsföreningarna Strand IF, Hudiksvalls IF och HUFF (tidgare ABK med flera). I år är det elfte gången loppmarknaden går av stapeln i Hudiksvall. Den började i liten skala utanför Glysisvallen och har nu vuxit till Norrlands största.

– Det började som lokal loppis, men för några år sedan började vi annonsera i alla hälsingetidningar. Nu får vi både säljare och besökare från hela Hälsingland och även andra delar av Sverige. Vi har proffs från hela Mellansverige som kommer hit, berättade loppisgeneralen Anders Skoglund för Långvind.com efter förra årets framgångsrika loppis med 207 försäljare och cirka 3 500 besökare.

Liksom förra året verkar arrangörerna ha vädret på sin sida. Om solen är för het, är det svårt att tänka sig bättre ställe för en marknad: svalkande bris, havsutsikt, staden som fond och gångavstånd till centrum.

Första söndagen i juli respektive augusti – i år den 7 juli och 4 augusti – är det dags för en annan stor lopp-, kuriosa- och hantverksmarknad på Hälsingekusten. Kungsgården Långvind, Enånger, arrangerar lopp-, kuriosa- och hantverksmarknad med kafé sitt gårdstun klockan 10–17 respektive dag. Vad Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, vet är det största gårdsloppisen i Hälsingland.

Jörgen Bengtson