Samlingar på Hälsingekusten

Lördag 24 augusti blir det samling i Enånger. Bygdegården arrangerar familjedag och Café Bränneriet säsongens sista musikkväll.

Café Bränneriet, Långvindsbruk, lockar med Långvind Allstar, hemlig musikunderhållning och säsongsfinal.

Enångers bygdegård, Enånger, arrangerar familjedag klockan 10–14 med mycket att göra för stora och små. För barnen väntar elbilar, lekvagn, ponnyridning och Mulle-Meck-aktiviteter. För större finns loppmarknad, som är gratis för den som anmäler sig i förväg till Linda Larsson på mobil 070-223 37 90. Arrangörerna hoppas också att veteranfordon förgyller dagen.

– Ni som har ett veteranfordon, glöm inte kika förbi bygdegården, manar Linda Larsson på Enångers Facebooksida.

I Hudiksvall är det garanterat veteranbilar, för där går Dellenrallyt lördag 24 augusti. Det är ett motorveteranlopp för fordon 30 år eller äldre med start på Möljen.

I Söderhamn väntar samling av större slag fredag–söndag, när Strömmingsleken – Söderhamns folkfest och hemvändaraktivitet – går av stapeln. Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, skrev om detta förra veckan, Strömmingsleken på 49:e året (14 augusti 2013).

Jörgen Bengtson