Strömmingsleken en framgång

Söderhamns stora folkfest och hemvändaraktivitet, Strömmingsleken, blev en succé. Publiken kom i dagarna tre, 23–25 augusti, och evenemanget levererade ett bra överskott till arrangörerna, fyra idrottsföreningar samlade under paraplyet Samidrott.

Överskottet blir minst 120 000 kronor, enligt Carl-Arne Carlsson, ordförande i Strömmingsleken. Söderhamns-Kuriren intervjuar honom i dagens tidning. Han är mycket nöjd med årets upplaga, där man kapat kostnader och säkrat stabila intäkter.

– Vi har kapat kostnadsmassan. Vi har tagit bort staket, en del vakter, PA-anläggningar och några bajamajor, säger han till Kuriren.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, skrev om Strömmingsleken inför årets helg, Strömmingsleken på 49:e året (14 augusti 2013). Till nyheterna hörde att artisterna uppträdde gratis och att alkoholen var förvisad till restaurangerna. Förra årets nyhet, fri entré till festområdet, gällde även i år, och var en nog så viktig förklaring till framgången.

Nästa arrangemang som motsvarar Strömmingsleken är Hälsinge marknad i Hudiksvall 6–8 september 2013.

Jörgen Bengtson