Camping på Kattvikskajen

Kattvikskajen i Hudiksvall är en populär campingplats för husbils- och husvagnsägare.

Gör den till officiell campingplats, föreslår Karin Hjelm, Delsbo, i ett medborgarförslag till Hudiksvalls kommun.

– Den är populär och omtalad över hela Sverige campare emellan. Det innebär att ”Glada Hudik” har ytterligare en reseanledning att erbjuda turister, de har själva valt den, föreslår Karin Hjelm.

Hon ser styrkan i en campingplats, som ligger vid havet, centralt i staden och har ”en gemytlig och familjär stämning”.

Problemet är att Kattvikskajen inte är någon officiell campingplats, utan en fricampingplats. Det vill Karin Hjelm ändra på. Hon vill att Hudiksvall ska ha två campingplatser, en på Maln och en på Kattvikskajen.

– Kattvikskajens camping skulle kunna vara enklare utformad, till exempel genom att det finns möjlighet att fylla på färskvatten, tömma kassettoan (vilken man kan göra i en vanlig toalett) samt möjlighet att slänga sopor. En dygnsavgift kan tas ut exempelvis genom en parkeringsautomat, skriver hon i medborgarförslaget, som presenterades på kommunfullmäktige i dag.

– Det är inte många städer som kan erbjuda camping direkt vid havet, centralt beläget mitt i stan. Ta vara på den chansen! manar Karin Hjelm.

Hon tror inte att Hudiksvalls två campingplatser, Maln och Kattvikskajen, skulle konkurrera med varandra. Hon tror snarare att de skulle förstärka varandra genom att ”besökarna kommer att bli fler om campingen på Kattvikskajen bejakas”.

Kommunen kommer att behandla medborgarförslaget, som sedan kommunfullmäktige får ta ställning till.

Jörgen Bengtson