Nytt liv i Cementmagasinet?

Cementmagasinet i Hudiksvalls inre hamn är ett katt med nio liv. Först skulle det rivas för att ge plats åt en restaurang. Sedan blev magasinet marin filial till Hälsinglands museum. Nu finns planer på att flytta Komteks verksamhet dit.

Komtek är en kommunal verksamhet, som ska öka intresset för teknik bland barn och ungdomar. Komtek delar i dag lokaler med Mulle Meck, granne med Turistbyrån, i före detta Televerkshuset i centrala Hudiksvall. I dag är både Mulle Meck och Komtek extremt trångbodda, dessutom i lokaler som är föga ändamålsenliga.

Komteks verksamhetsledare Åsa Forsman välkomnar ett flytt till Cementmagasinet.

– Kanonbra för oss. Vi kan ha maskiner och verktyg som låter, som inte stör grannar. Vi måste flytta för att verksamheten ska kunna överleva. Och kan vi flytta dit kan vi ha en bra verksamhet för ungdomar i alla åldrar, säger Åsa Forsman till Hudiksvalls Tidning i dag.

För att flytten ska bli möjlig, måste annan kommunal verksamhet som finns där flytta. Bakom den möjliga flyttrockaden står Hudiksvalls nya lokalstrateg, Tomas Eriksson, som ska se till att kommunen använder sina lokaler så effektivt som möjligt.

Jörgen Bengtson