Jungfrukusten på båtmässa

På mässan Allt för sjön – Nordens största sjö-, skärgårds- och båtmässa – är Jungfrukusten åter en av utställarna. Mässan går av stapeln 1–9 mars på Stockholmsmässan och håller öppet till klockan 20 alla dagar. Årets mässa är den 79:e i ordningen.

Jungfrukusten är samlingsnamn för Hälsingekusten och Gästrikekusten. Bakom utställningsmontern på Allt för sjön står Jungfrukusten ekonomisk förening, med stöd av bland annat Region Gävleborg.

Folk från länets fyra kustkommuner kommer att finnas på plats i Älvsjö. Mest satsar Söderhamns kommun, som ser skärgården som en del av sitt varumärke, men även Hudiksvall kommer att vara på plats.

Jungfrukusten blir inte ensam destinationsmonter. Förra året fanns många skärgårdsdestinationer på mässan, både svenska, nordiska och utländska. Långvind.com besökte mässan och pratade med folk från Stockholms skärgård, Höga kusten, Västerviks skärgård, Åland och Åbo skärgård.

På webben märks det dock inte mycket av att Jungfrukusten laddar upp för mässan och sommaren. Föreningen har tre webbplatser, www.jungfrukusten.se, www.jungfrukusten.nu och www.facebook.com/Jungfrukusten. Ingen av dem är uppdaterad.

På webbplatsen www.jungfrukusten.se finns en speciell avdelning om mässan. Här toppar föreningen med en artikel om Allt för sjön – 2013.

Webbplatsen www.jungfrukusten.nu saknar både innehåll och fungerande länkar.

Facebooksidans senaste uppdatering är – om man räknar bort jul- och nyårshälsningarna – 15 november 2013!

Jörgen Bengtson