Furuvik får toppcamping

Jungfrukusten får till sommaren en fyrstjärnig campingplats i Furuvik. Häromdagen presenterade Furuviksparken den nygamla campingplatsen.

– Jag tror det blir ett lyft för hela regionen, säger Nina Tano, tillförordnad verkställande direktör för Furuviksparken, till Sveriges Radio P4 Gävleborg (27 mars 2014).

Det finns en camping i Furuvik sedan tidigare. Nu blir den utbyggd och moderniserad, med platser som har havsutsikt och mycket nära till havet.

Den 24 maj i år öppnar havscampingen med 72 campingplatser och en gästhamn för upp till 50 båtar.

Skillnaden mot den gamla campingen i Furuvik är att den nya kommer än närmare havet och får högre standard, minst fyra stjärnor, enligt Nina Tano.

Furuviksparken vill använda campingen för att locka fler gäster till djur- och nöjesparken utanför Gävle. Campingen kommer inte att få några platser för säsonguppställning av husvagnar och husbilar.

Jungfrukusten – kusten längs Hälsingland och Gästrikland – har flera stora havscampingplatser, nästan alla på Hälsingekusten. Dessa är från söder till norr: Furuviks camping, Ljusnefors camping, Stenö havsbad & camping, Skärså camping, Hölick havsresort, Malnbadens camping & STF vandrarhem och Gnarpsbadens camping.

Jörgen Bengtson