Restaurangklart i Stenö

Stenö havsbad utanför Söderhamn har fått nya arrendatorer till restaurangen. I dag bekantade sig Anna-Karin Alm och Maria Wennerblom, båda från Gästrikland, med restaurangen som de ska driva på Stenö camping i sommar. Avtalet skrev de under med kommunen strax före rundvandringen.

Det blir utökad kafédel, fortsatt restaurang och fortsatta evenemang.

De nya arrendatorerna är restaurangchef respektive biträdande restaurangchef på Kungsberget i Sandviken. Sommarrestaurangen på Stenö havsbad blir en perfekt kombination med vinteranläggningen Kungsberget.

– Vi har sökt efter tänkbar arrendator i fjällvärlden eftersom det passar säsongsarbetare, men vi tänkte aldrig på Kungsberget, säger Thomas Gunnarsson, kommunens ansvariga för Stenö camping, till Söderhamns Kuriren på nätet i dag.

– Vi vill göra något jättebra här, säger Anna-Karin Alm till Kuriren och berättar att hon själv varit på Stenö och badat som liten.

Anna-Karin Alm kommer att engagera sin man och sina tre barn i restaurangen, som öppnar i slutet av maj. Maria Wennerblom tar med sig man och två barn i verksamheten.

Stenö är – tillsammans med Maln i Hudiksvall och Hölick på Hornslandet – Hälsinglands tre stora havsbad. Stenö har cirka 18 000 restauranggäster per år.

Jörgen Bengtson