Lyckad påskpremiär

Påsktillställningen i Fågelhällans toppstuga blev lyckad. Slalombacken söder om Enånger fick få besökare i vintras men desto fler i dag. Denna vinter räckte inte snön till för mer än en minibacke. Men på påskafton tog backen revansch, med servering och påskkärringar på den nya, 80 kvadratmeter stora verandan med vidunderlig utsikt över Enångersbygden och skärgården från Hornslandet till Agön.

– Vi ordnade det här för att ge ett erbjudande till ungarna. Vi räknade med att det skulle komma 50 och det kom 150. Jätteroligt! säger Elvy Sjödin till Hälsingekusten.se.

Hon tog initiativ till serveringen tillsammans med sin syster Lena Sjödin. Succén var så stor att det snabbt tog slut på både korv, våffelsmet och tillbehör.

– Vi fick skicka iväg påskkärringar till Konsum för att proviantera, säger Elvy och Lena Sjödin.

Hälsingekusten.se var sist upp på Fågelhällan. På vägen mötte vi mängder av påskkärringar, både små och stora. Förklaringen fick vi när vi kom fram till toppstugan. Små påskkärringar fick gratis festis och vuxna påskkärringar gratis våfflor.

Arrangör var Enångers idrottsklubb och dess Fågelhällankommittén.

Blir det här en tradition, en påskaftonsaktivitet som kommit för att stanna?

– Ja, så länge vi lever. Sedan får de unga ta efter, säger Elvy Sjödin och får nickande instämmande från den äldre generationen bakom evenemanget ”Nu drar vi till påskkul” på Fågelhällan.

Nästa evenemang i Toppstugan blir gökotta den 28 maj klockan 7.00. Då vankas det kaffe och smörgåsar.

Jörgen Bengtson