Stenö enda fyrstjärniga camping

Stenö Havsbad & Camping utanför Söderhamn är enda fyrstjärniga camping i Gävleborgs län och en av få i Norrland.

Det står klart sedan tidningen Expressen för några dagar sedan redovisade resultatet av den årliga bedömningen av campinganläggningar, som Sveriges camping- och stugföretagares riksorganisation (CCR), gör varje år. Campingplatsen är enda anläggning på en kuststräcka på 45 mil (Uppsala–Norrfällsviken) med detta betyg.

– Det är ett resultat som heter duga och naturligtvis mycket glädjande för Söderhamns kommun som äger och utvecklar campingen, säger campingföreståndaren Thomas Gunnarsson i ett uttalande.

Söderhamns kommun tog över Stenö Camping 2010 från Nordic camping. Målet var att göra campingplatsen till en av de bästa på Jungfrukusten. Då var campingen på väg att tappa en av sina tre stjärnor i klassificeringssystemet för svenska campingplatser.

När kommunen tog över Stenö Camping, började den steg för steg att höja kvaliteten på byggnader, husvagnsplatser, service, personal och rekreationsområdet runt anläggningen.

År 2013 ökade Stenö Havsbad & Camping omsättningen med 20 procent. Sedan kommunen tog över anläggningen 2010, har den ökat omsättningen med 153 procent. Under 2013 bodde cirka 20 000 på campingen, som har 122 elplatser och elva stugor till uthyrning.

– Det faktum att vi nu är en fyrstjärnig camping gör vår anläggning attraktivare för dem som planerar sina semesterresor. Bättre marknadsföring kunde vi knappast ha fått, säger Thomas Gunnarsson.

Jörgen Bengtson