Full fart i Stocka

I morgon lockar Stocka hamnförening med nyheter: en aktivitetsdag där man kan prova på segling och dykning, botanisera i hantverk i sjöboden och köpa fisk. Om allt går vägen är en ny tradition född: Stocka hamndag.

– En hamnförening kan ju inte bara lägga ut bojar och sjömärken, säger Stocka hamnförenings Johan Landewall till Hudiksvalls Tidning i dag.

Hamndagen vill visa upp vad Stocka har och locka fler att besöka det lilla kustsamhället.

Stocka sjuder av aktivitet. Den tidigare nedåtgående spiralen har blivit ett uppåtgående rörelse, med Café och restaurang Måsen, gästhamn, hantverksbod, Ingaskär med lotsmuseum, bangolf, boule, livsmedelsbutik, bymack, aktiviteter i Stocka folkets hus med internetkafé, bastu och annat.

Stocka hamnförening håller ihop mycket av verksamheten, men är inte ensam om att samla bygden. Det gör också föreningar som Folkets hus och enskilda entreprenörer som dem bakom Måsen och butiken.

Jörgen Bengtson